Ali ste vedeli, da ima naš vrtec od lanskega leta dalje tudi Youtube kanal?  

Do njega lahko dostopate na tem linku.

 

VSEBINA POSAMEZNIH PRISPEVKOV

 

ANIMIRANI FILM- “ZGODBA O ŠKUNDRI”– (generacija 2014- Metuljčki, šolsko leto 2019/20)

V mesecu januarju je skupina Metuljčki ustvarjala animirani film. Ker je ista skupina otrok ustvarjala animacijo že lani in si ob tem sama izmislila zgodbo, smo letos idejo za zgodbo zasnovali nekoliko drugače. V vrtec smo zato povabili gospo Majdo Sok, ki nam je povedala zgodbo iz naših krajev – zgodbo o Škundri. In smo začeli – risati, izrezovati, lepiti, animirati, fotografirati, peti, itd. Ker je Škundra živela pod Stolom (morda pa se še vedno tam sprehaja?), smo seveda za govor uporabili domače narečje, ki da končnemu izdelku še poseben pomen.

Upamo, da vam bo animirani film všeč.

 

PLES PIKA POKA (skupina Pikapolonice Drežnica)

V jeseni so se Pikapolonice s spodnjim plesom prijavile na natečaj Poskočnih 5 in si prislužile nastop Poskočnih muzikantov v vrtcu Drežnica.

 

 

TURIZEM IN VRTEC 2019 – “TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA” (vse podružnice in centralni vrtec 2019)

Vsako leto se pridružimo projektu Turizem in vrtec in tema v letu 2019 je bila izdelava turističnih spominkov. Zavihali smo rokave in ustvarili krasne spominke, ki smo jih najprej razstavili na ogled v centralnem vrtcu v Kobaridu v juniju 2019, nato pa so celo poletje 2019 krasili Turistično informacijski center- Zelena hiša v Kobaridu. Spodaj si oglejte nekaj utrinkov.

Nekaj utrinkov razstave v vrtcu si lahko ogledate v spodnji predstavitvi.

ANIMIRANI FILM “ZAČARANI OTROCI” (generacija 2014 Sovice, šolsko leto 2018/2019)

Strašna čarovnica je obiskala otroke, jih začarala v živali in jih odpeljala v svojo čarovniško hišo. Tam jih je zaprla v kletko. Prijatelja sta jih iskali na njihovem domu in jih nista mogla nikjer najti. Našla pa sta čarovničin klobuk in sta takoj ugotovila, da je nekaj narobe. Hitro so se odpravili na pomoč ugrabljenim prijateljem.