Spoštovani starši,

včeraj, 28. 1. 2021, je Vlada RS sprejela nov odlok glede nujnega varstva. Določili so področja dela staršev, ki so od 1. 2. 2021 lahko še upravičeni do nujnega varstva.

Vrtci, ki se nahajajo v »črnih« regijah, v skladu z odlokom vlade z dne 28. 1. 2021 (Uradni list RS št. 12/2021) delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo samo za otroke, katerih OBA starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, kamor spadajo sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v vojski ali policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Zgoraj kliknite povezavo na novo prijavnico na nujno varstvo, v kateri obvezno opredelite pod katerega od omenjenih sektorjev spadate. V kolikor ne spadate med omenjena področja od ponedeljka, 1. 2. 2021, žal ne morete več koristiti nujnega varstva.  V »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in 203/20 – ZIUPOPDVE).

Prosimo vas za razumevanje in se zahvaljujemo za vaše sodelovanje. Z upanjem na čim hitrejše odpiranje vrtcev brez omejitev vas lepo pozdravljam,

Urška Mlekuž Vončina, vodja vrtca

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)